torsdag 5. november 2009

Kilimanjaro

JAMBO! (hei) Vel nede etter turen opp Kilimanjaro. Et lite dag-for-dag-reisebrev foelger:

Dag 1:
Vi begynte hele turen med aa kjoere buss i ca en time, foer vi kom til Marangu-gate, hvor hele turen skulle starte. Her begynner Kilimanjaro national park, paa en hoyde av 1980m. Vi hadde baerere som skulle ta seg av bagasjen vaar, vi hadde bare en daypack med det vi trengte for dagen. Foerste dag skulle vi gaa fra Marangu-gate til Mandara hut. En avstand paa ca 12km. Mandera hut ligger paa ca 2743 moh. Paa denne hytten var det innlagt vann, og vi hadde stroem fra colcellepanel. Vannet maatte dog kokes foer det kunne drikkes, og det maa sies at det etterhvert fikk en mystisk farge.. Da vi kom frem fikk vi foerst popcorn og te, foer det var middag, og saa la vi oss. Omtrent kl 8 paa kvelden. Det blir moerkt mellom 6 og halv 7, saa etter det var det ikke saa mye aa ta seg til. Hoeyden kjennes foreloepig ikke saa mye mer enn at en blir litt mer andpusten enn det en kanskje ellers ville blitt.



Dag 2:
Vi ble vekket sann i 7-tiden, og skulle avsted rundt kl 8. I dag skulle turen gaa fra Mandara Hut til Horombo. Distansen i dag var ca 15km mens vi skulle opp 1000 hoeydemeter, opp til 3720 moh. Vi hadde baade inlagt vann og solcellestroem i dag ogsaa. Ellers var det samme prosedyre som dagen foer, med popcorn, saa middag, foer en gikk til sengs veldig tidlig.



Dag 3:
Vi ble igjen vekket saann i 7-tiden, og skulle avsted rundt kl 8. I dag skulle turen gaa fra Horombo til Kibo. Distansen i dag var ca 15km mens vi ogsaa i dag skulle gaa rundt 1000 hoeydemeter, opp til 4700 meter. Hoyden begynner naa aa merkes. Jeg fikk mageknip, ikke godt aa vite om det var hoeyden eller noe annet, men apetitten gikk for oss begge.

1 kommentar:

  1. Så spennende! Gøy å se bilder! :)

    Gleder meg veldig til fortsettelsen!! :)

    Klem!

    SvarSlett